بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca

MINGGU SAHAM AMANAH MALAYSIA (MSAM) 2007

Start:     Apr 20, '07 12:00p
End:     Apr 30, '07
Permodalan Nasional Berhad (PNB) sekali lagi menganjurkan Minggu Saham Amanah Malaysia kali yang ke-7 yang akan berlangsung di Kuantan, Pahang. Dijemput rakan-rakan di Malaysia khasnya yang berada di Negeri Pahang beramai-ramai ke Padang MPK, Kuantan dan menangi hadiah menarik dari PNB.

Sebagai pekerja di bawah naungan Kumpulan PNB, Saya dan beberapa orang rakan sekerja akan turut berada di Kuantan menyertai MSAM kali ini mulai 17hb April hingga 1 May 2007. Harap Maklum.

2 ulasan:

  1. Nak suruh orang kita melabur pun kena promosi berbeza sekali dgn. Amanah Saham Wawasan 2020. Hari pertama dibuka bank (Maybank) orang beratur (antri) sampai diluar....

    BalasPadam