بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca





Syawal 1429




28 ulasan:

  1. taknak datang rumah mana boleh dapat duit raya....

    BalasPadam
  2. paling hensem di ulum tiram.....


    hahahahahahahah

    BalasPadam
  3. err.... sudah tukar ka....

    ha ah.....

    "JEJAKA PALING HENSEM KAT SIMPANG RENGGAM"

    lalalalalalal...... ampun


    :P

    BalasPadam
  4. makan dodol panas2.. sure sedap nih..

    BalasPadam
  5. Dodol panas-panas memang best...

    Hoho my friend, lama menyepi nih, Bila nak mai KL? Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.

    BalasPadam
  6. Kalu kamu lebaran kemari, bawa sekalian aja baju melayumu..hehehehe...seru lho. Sayang warnanya x kembaran

    BalasPadam
  7. cutenya... kalah pakciknya hehehe..jangan mareee nanti kena jual.. :~P

    BalasPadam
  8. seperti ku pernah kenal tapi dimana ya...(mode fikir) jangan marah... dua posen... hehehehe :~P

    BalasPadam
  9. buah pelam buah mengkudu..
    kasi sal fikir dulu eh... ( apa nak jawap eh....) hehehe

    BalasPadam
  10. kecian betul ayam ni jadi mangsa si fazli.. dasyat hehehe.. brutal betul..ayam tak pakai baju hehehehe :~P

    BalasPadam
  11. ni yang faz..tunjukkan sal hari tu kan...? tapi dalam sini nampak budak tu.. hish nasib baik jauh kalau tidak sensored.. ( pasal tak pakai baju ..) hehehehe...( hari ni mata sal terang pasal pakai 4 mata selalu dua mata jer hehehe)

    BalasPadam
  12. rajaaaaa mana??? dialog p ramlee....:~P

    BalasPadam
  13. iye la... budak tu anak sedara saya, namanya Muhammad Aliff Najmi. Jangan takut, umurnya baru 9 tahun. belum tahu apa2. Badannya gempal sikit sebab tu pakciknya kurus

    nanti saya cuba edit gambar ni....

    BalasPadam
  14. tak takutlah..cute betul... kalau pakciknya, dah ketawa besar.. mati sal kena marah boss kat ofis hehehehe

    BalasPadam
  15. hehehe.... Saya dah buat magic. gambar budak tu dah hilang....

    BalasPadam
  16. haikz. awak ni kalah david copperfield pulak hehehehe kecian betul budak tu awak hilang2kan.. hish :~P

    BalasPadam
  17. heheh, x tau lg bila gi kl. act esok ade member kawin kt shah alam. kalo aku jadi pegi, aku singgah la kt pantai dalam. okeh, Selamat Hari Raya Aidilfitri. maaf Zahir dan batin.

    BalasPadam
  18. Selamat Hari Raya Fazli...sorry ah, lama benar tidak berkunjung ke sini.

    BalasPadam
  19. Terima kasih Carol. Oh, patutlah saya dah lama tak lihat awak....
    Selamat Datang dan kembali melawat laman saya. :-)

    BalasPadam