بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca

Jom Jakarta...

Ini sebahagian gambar-gambar kami ketika bercuti di Jakarta, tempohari. Pada kesempatan itu, saya sempat hubungi Karim, seorang rakan bloger Indonesia yang akhirnya jadi antara teman antarabangsa terbaik saya hingga hari ini. Ada ceritanya di catatan Jom Jakarta.... Banyak lagi gambar lain akan dimasukkan dalam ruangan ini.

Saksikan


14 ulasan:

 1. ternyata awak coba busway juga ya..
  bagaimana kesannya?

  BalasPadam
 2. sama macam gambar headshotnyer..

  BalasPadam
 3. malu sangat bang, tampak begitu gemuk kat Gambar :-P

  BalasPadam
 4. kalau banding dengan Fazli mmg la.. cuba banding dengan ...... sapa ek?

  BalasPadam
 5. Sebelum makan bubur bergambar dulu, xixixixixixiixixixixixixixixi=))

  BalasPadam
 6. pergi jakarta xbagi tau pun yerk

  BalasPadam
 7. wah.. udah pernah ke jakarta ya..
  kapan ke jakarta lagi.. nanti saya ajak pusing2 disini...
  sampai pusing.. (heheh)

  BalasPadam