بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca

Perasmian Rumah Contoh

Start:     Jun 14, '08 08:30a
End:     Jun 15, '08 5:00p
Location:     Alam Impian, Shah Alam
Pemaju perumahan, I&P Berhad akan menganjurkan Majlis Perasmian Rumah Contoh di tapak projek kami di Alam Impian, Shah Alam. Terdapat dua rumah contoh yang dirasmikan masing-masing satu untuk rumah teres dan rumah berkembar. Majlis bermula dari jam 8.30 pagi hingga 5.00 petang. Semua dijemput hadir

# Makanan disediakan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan