بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca

Syabas, dasar bahasa Inggeris sudah berjaya...

Saya dapat artikel ini secara spontan ketika mencari-cari tentang maklum balas ibu bapa terhadap keputusan PMR yang baru diumumkan. Kebetulan terjumpa satu artikal yang ditulis dalam blog seorang guru Bahasa Inggeris di sebuah sekolah menengah mengenai pandangannya tentang dasar PPSMI yang diterapkan di Malaysia.  Mari kita selidik pandangannya.

Klik pada gambar untuk hasil yang lebih jelas.

Maaf , saya tidak dapat menyertakan pautan ke laman blog itu atas alasan keselamatan.

2 ulasan: