بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca

Pulau Panjang & Pantai Bandengan, Jawa Tengah

Ini sebahagian lagi gambar kenangan sewaktu siri penjelajahan saya ke Jawa Tengah tempohari. Lokasinya di Pulau Panjang dan Pantai Bandengan, Jepara, Jawa Tengah, Indonesia.
Saksikan...8 ulasan:

 1. cantknya faz.. terlalu cantik.. sal ni kan suka sangat kat pantai.. kalau dapat tu......hmm sal tak nak balik ... hehehe

  BalasPadam
 2. Baguslah kalau begitu....beda sekali dengan selama di Malang..haha

  BalasPadam
 3. ah...mahal tak cutie kat sano?

  BalasPadam
 4. Cantik'kan. saya pun suka lihat pantai

  BalasPadam
 5. Tak apa No. Di Malang aku dapat ke candi-candi dan ke ladang epal

  BalasPadam
 6. Tak mahal. Saya spent Rp1juta aja. selama 4hari

  BalasPadam
 7. tu arr geram tau....pakkal jer :~P

  BalasPadam
 8. Perjalananku kali ini lebih luar biasa meskipun hanya sendirian

  BalasPadam