بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca





PHUKET & Gelagat Kami

Inilah aksi saya bersama 3 sahabat Multiply; Maulana, Arifien dan Andik (semuanya dari Indonesia). Gambar ini dirakamkan sewaktu kami berempat makan angin di Pulau Phuket, Thailand baru-baru ini

Saksikan:- 


























19 ulasan:

  1. wah bestnya

    blah arr x hajak

    kekekekkee

    BalasPadam
  2. saja tak nak ajak. nak buat suspen.....

    BalasPadam
  3. K. Lain kali kita plan sama-sama ek

    BalasPadam
  4. Alhamdullillah. Ada restoran makanan halal.

    BalasPadam
  5. kami ke sana tanggal 26 - 28 Julai. pokoknya, ayik....

    BalasPadam
  6. ooh maaak... semua pada berburu memoto diriku...

    BalasPadam
  7. kok aku ga ada yak..
    kemana saat itu..?

    BalasPadam
  8. salah sorang contact ke ni?

    BalasPadam
  9. Jangan khawatir Pin, kamu di mana-mana pun tetap cakep...

    BalasPadam
  10. hahaha... Ntah contact sapa ntah, tak kenal. main sebat je...

    BalasPadam
  11. Wahh holidays terus nih abang....

    BalasPadam
  12. ahahahha male-duyung found in Phuket??? Great Fun

    BalasPadam