بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca

Azan berkumandang 24jam di seluruh dunia
9 ulasan:

 1. سُبْحَانَ اللّهِ وَ بِحَمْدِهِ

  BalasPadam
 2. tidak pernah terfikir dek akal apa yang berlaku ini...tidak pernah terlintas di fikiran mengenai perkara ini.....terima kasih saudara fazli..... marilah sama2 kita sebarkan keajaiban ini...

  BalasPadam
 3. good job abg fazli.. allahuakbar...

  BalasPadam
 4. idak tau aku latibo pula aku sini
  tapi keajaiban iyo dak tu...

  BalasPadam
 5. subhanallah, info ini membasahi iman.

  BalasPadam