بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca

PANORAMA: Pulau Phuket, Phiphi dan sekitar

Ini gambar-gambar yang masih tersisa dalam simpanan saya sewaktu makan angin di Pulau Phuket, Thailand tempoh hari.

Saksikan.
9 ulasan:

 1. Saya belum sampai ke sana lagi karim.

  BalasPadam
 2. kiteorg x kire..... kalau kami dapat tau Ilzaf keluar sorang2 x bwak kami.. huhhhhhhhhhhhhhhhhhh... didot n geng menanti kepulanganmu ngan pelepah nyok.. huhhhhhhhh..

  BalasPadam
 3. ya bang Karim lihat peta dari gugusan pulau yang bertetangga Phi Phi, Koh Sa Mui, Li Pe..dll

  BalasPadam
 4. Terima kasih. pakai kemare murah je dzill

  BalasPadam
 5. huhhhhhhhhhhhh... jumaat ni terbang lagi.. menci tulll...

  BalasPadam