بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca

Kami Dipertemukan

Tidak ada bezanya berlainan negara. Tidak ada saling curiga, tidak ada yang rendah diri dan tidak ada siapa yang terpulaukan. Semuanya satu dan sehati.

Pertemuan ini antara peristiwa manis dalam hidup, julung kali dipertemukan pada masa yang sama. Sebelumnya, sudah saling kenal tapi dipertemukan berasingan.

Di dalam gambar: Saya, Karim, Andik, Ipin dan Alam - begitu berharganya pertemanan ini.
Lokasi: La Piazza, Jakarta
Alam, Arifien, Andik dan Fazli
Karim dan Fazli
 
Andik & Alam
di La Piazza, Kelapa Gading, Jakarta
Multiply menemukan kami
Bertemu lagi
tukar posisi
Alam & Andik
Andik & Arifien
baru bertemu

8 ulasan: