بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca

Pelancaran Bandar Baru Bersepadu Alam Impian, Shah Alam

Start:     May 31, '06
Location:     Shah Alam, Selangor, Malaysia.
Alam Impian :- Sebuah bandar bersepadu di atas Tanah Pegangan Bebas terakhir di Bandaraya Melayu Bestari, Shah Alam, Selangor. Bandar yang merangkumi keluasan 4000 ekar ini akan dilengkapi dengan kawasan Perumahan pada pelbagai peringkat harga, kawasan Komersil, Institusi, Taman Rekreasi dan Kemudahan Infrastruktur yang bercirikan kehidupan bandar yang moden dan dinamik. Majlis pelancaran dijangka akan dihadiri oleh DYMM Sultan, YB Menteri Besar dan lain-lain orang kenamaan. Semua dijemput hadir.. (tarikh pelancaran masih diperingkat perbincangan)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan