بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca

10 Hari lagi. Berpetualang ke bumi asing secara solo. Tanpa ada yang menemani, tanpa ada yang menunggu. Dan tanpa kenal apapun yang ada di sana. Semoga semuanya berjalan aman seperti dirancang.

11 ulasan:

 1. ikut gerak hati ... selebihnya berserah padaNya ..

  BalasPadam
 2. dulu sal suka merayap sorang sorang.. ke bintan. kebatam.. ke kl.. hehe.. tawakal minaallah.. insyaallah kalau kita tahu allah sentiasa ada disisi dan ditemani malaikat kanan dan kiri..insyaallah selamat...

  BalasPadam
 3. Semoga semuanya berjalan lancar. Maaf perancangannya terlambat & salam buat teman2 dsana.

  BalasPadam
 4. Gak ada teman bang... sendiri aja. rencana yang dulu udah batal.

  BalasPadam
 5. nanti aku bilang juga ke kamu. tunggu ya, nanti aku kabari.

  BalasPadam
 6. wah... Sal orang yang sangat berani. Sekarang giliran saya pulak kot.

  BalasPadam