بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca

Malaysia Agriculture, Horticulture, and Agrotourism (MAHA)
Inilah sebahagian foto yang sempat saya rakamkan dalam kunjungan saya ke Pertunjukan Antarabangsa Pertanian, Hortikultur dan Pelancongantani Malaysia (Maha) 2010 baru-baru ini. Pertunjukan ini mencatat sejarah tersendiri bila diiktiraf sebagai pameran terbesar seumpamanya pernah dianjurkan di kawasan Asia Tenggara. Selain kementerian berkaitan, agensi dan syarikat persendirian dalam negara, pameran ini turut disertai 22 negara lain seluruh dunia. Saksikan

4 ulasan:

 1. Khabarnya , area terlibat sesak bagaikan ' war zone ' ...:-) . seksa nak cari parking !

  BalasPadam
 2. dari UPM sampai Tapak Pameran makan masa 2jam. Huh, berasap...

  BalasPadam
 3. tu yg cancel trip last weekend .. susah kalau bawak bebudak skali !

  BalasPadam
 4. Teringin nak gie tapi dgr kabar sesak gile...cancel.

  BalasPadam