بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca

amek kaw!!!

                                                       

                              =

7 ulasan:

 1. huhuhu......maka itu kita org Malaysia jgn bersifat demikian. Masa game kelayakan piala dunia dgn Spore di KL tempohari, ada juga peminat mengeboo pasukan spore semasa national anthem. Harap kita menjadi lebih budiman

  BalasPadam
 2. Sejujurnya, apapun tindakan penonton dalam apa jau acara sukan, adalah hal biasa yang harus ditempuhi oleh siapapun yang terlibat memilih kerjaya ini.

  Tapi...

  Sayangnya serangan ke atas kita kali ini bukan didasari semangat sukan semata-mata, bahkan lebih kepada dendam lama (atas alasan yang tidak jelas) hingga terbawa-bawa sampai ke hari ini.

  BalasPadam
 3. santai aja pak saambil ngopi dan dengar jakfm...hehehe

  BalasPadam
 4. Ini hanya ekornya dari sebuah kejadian. Namanya saja hukum perhubungan, Ada sebab ada akibat. Ada provokasi, ada aksi. Takkan tertanam kekal dalam hati, hanya terjadi bila muncul waktunya. biasalah, this is not too serius.

  BalasPadam