بسم الله الرحمن الرحيم


Selamat Datang


Istana Cerita sebuah blog berbahasa Melayu, sebahagian besarnya dalam bahasa Malaysia, namun ada beberapa kata yang saya ambil dari bahasa Indonesia dalam usaha memudahkan penyampaian. Ada kata yang jarang kita dengar, namun tetap dapat difahami setelah melihat seluruh isi ayat.

Istana Cerita terisi berbagai himpunan genre, sebahagian besarnya tentang pengalaman perjalanan dan foto kenangan dan selebihnya tentang hal-hal yang menarik pada pandangan penulis.

Penulis dedikasikan blog ini buat semua, khasnya kepada pengagung bahasa Inggeris yang semakin bercambah di negara kita tercinta, Malaysia. Dan mengajak mereka berfikir atau paling tidak bantu beri
ilham supaya mereka yakin betapa teks dalam bahasa Melayu juga boleh diolah dengan baik dan disusun cantik membentuk himpunan kata-kata yang tak kalah hebat berbanding bahasa-bahasa lain di dunia. InsyaAllah.

Sebahagian tulisan di sini ialah tulisan lama usungan dari laman multiply penulis yang kini sudah dibubar.

Sekian. Selamat memabaca

Bersama rakan Multiply Surabaya

Ini foto-foto kenangan bersama rakan Multiply Surabaya ketika kunjungan penulis dan sahabat ke sana tempohari. Sangat berbesar hati kerana ramai yang sudi hadir dan mempererat ukhuwah antara sesama rakan maya kedua negara. Terima kasih kepada Bambang Priantono kerana pertemuan ini.


sedang menunggu
masih ada lagi yang akan sampai
Minum apa tu?
kembar Siti?
Syahrir memperkenalkan diri
Ini Fauzi
semuanya bersatu
ini Ugik dan Banny
ini Lea
ini Oni
ahh!!! lupa yang ini siapa
tamu dari Malaysia
sesi memperkenalkan diri
tekun mendengarkan...
majlis penutup
bergambar kenangan
bila 'pak lurah' berbicara
jalin ukhuah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan